Дали трябва винаги да се избира
между самотата и една жена,
дали си струва така да се умира –
дори и да нямаш никаква вина?
Върху сърцето има горчиви рани,
останали там без нейната любов –
самотата е живот с празни длани,
без жена и без любовен благослов.
© Никица Христов Todos los derechos reservados