Когато слънцето полегне
и сенките се удължат,
тогаз денят ми ще побегне
щом нервите му не държат.
Че залезът го все подпира
и го напада все във гръб.
А времето за миг не спира
и го поставя все на ръб.
Нощта си го затваря вечер
във пазвата, като в затвор.
Луната, като стар диспечер
го дебне в нощния си двор.
И всеки идващ ден го чака
такава участ: да е в плен.
И никога не ще дочака
да види следващия ден.
© Никола Апостолов Todos los derechos reservados
Благодаря за прочита и оценката!
Хубав ден ти желая!