За вино и мечти родено,
закътано сред планина,
със бели къщи подредени,
край пясъци, гора, река…
Под сипеи красиви, прашни,
край македонски гробове,
сред руините някогашни
от миналите векове…
Пирин над теб се е надвесил,
в прегръдката си те обвил
и камък с пясъка се смесил,
поток тегобата отмил…
При теб се връщам, търсещ сила,
намиращ радост, порив нов,
отнасящ мъдрост, век обвила,
а даващ своята любов!!!
© Станимир Власакиев Todos los derechos reservados