Любовта е вълшебна
мелодия, която
усмихва облаците
и преражда дните ни,
тя е огнена магия,
неподвластна на правила,
побеждава всички окови
и дарява крила
за сбъднат полет,
отвъд хоризонта.
Там, където безцветна
реалност и цветна мечта
се сливат сладострастно
и с ненаситни устни
рисуват изгревно небе
с непокорни пролетни очи,
в които палаво танцува
камбанена зелена надежда
и усмихнат нов изгрев
запява песен за сбъдване.
Там, където бяла светлина,
флиртува дръзко с черен мрак
и нощта се преражда в ден,
а незалязващо слънце
облича в златни одежди
красивата мелодия на сърцето,
родена от непобедимата
сила на любовта и
изтрива горчивите сълзи
на несбъдването.
Там, отвъд хоризонта,
където светската суета
няма власт, където
всички сме равни,
и всички коленичим
пред белия олтар
на любовта,
блести седемцветна дъга,
закичена на ревера
на сбъдването,
кокетно разголила
изумрудени пазви,
а многоцветните и коси,
немирен вятър целува,
и с меден кавал приглася
на безсмъртната, вълшебна
мелодия родена в сърцето.
© Кръстина Тодорова Todos los derechos reservados
Много се радвам, че прочете и коментира стиха ми!
Пожелавам вълшебната мелодия на сърцето да те дари
със сбъднати мечти и много щастие!