Всеки с тайно желание живее
до този миг да доживее -
съдбата да го погали по главата,
в парламента да му шета снагата.
Да го наметне с плащ от слава,
която с един замах тогава
да премахне преградите след вота,
път широк да му направи в живота.
Да хукне навред из своята родина,
да си повее гъза и по далечна чужбина,
да натрупа много парици - непотни
в банки, ошфорки с далавери имотни.
А, народът???
Народът пак избора ще е проспал
щом за депутат такъв си е избрал,
та чак до коя ли година
да го носи на своята гърбина!?
© Никола Яндов Todos los derechos reservados