Ще се скрия от дългото чакане -
все ме дебнат добрите предвестници...
Днес дори не помръдват в краката ми
натрошените късове вечности.
Сложих камъни сто - все завинаги,
задомявах на ъгъл мечтите си.
Кръстопътно на кръст път намираха,
даже слепи от нощите, дните ми.
Оголели от тайно обличане,
обосели от дългото крачене -
дните идват с по-малко обичане,
а нощта все така - пълна с чакане.
Но през някой от шумните празници -
сух венец от нанизани делници,
както всеки се цели в напразното
и на мушка са старите мерници -
само с миг ще платим всички вечности!
Ще ударим живота в десетката! -
ти ще черпиш добрите предвестници,
аз ще дръпна чертата за сметката...
© Галена Воротинцева Todos los derechos reservados
Благодаря за този прекрасен стих!