В живота се раждат с мечтите ни истини
и ний, като в икони, пред тях се кълнем,
и тъй обладани от сила неистова
за тях сме готови глави да дадем.
И тъй убедени в големите истини,
отнася ни времето и младостта...
Кълнем се понякога във полуистини
и плащаме често висока цена.
С промитите мозъци във полуистини
нахалост прекарваме тъй младостта,
защото наивната младост приема за истина
красиво прикритата с думи лъжа.
И често в живота търпим метаморфоза,
покритата истина - стане лъжа.
Дори и с ръцете си ний хванем ли роза,
се сетим за нея, че трън е била!
Измами се крият във всичките истини.
Най-хитрите могат да ни заблудят.
А няма в живота до дъно изчистени...
Измамите значи не могат да спрат...
© Христо Славов Todos los derechos reservados