Мила ми, Венето!
Тази вечер ми каза детето -
да ми напишеш стихотворение...
утре е празник - трябва вълнение!
Кой ти го рече, мили ми сине...,
Че от днес за утре трябва да мине...
Мойта госпòжа - така ми поръча!
Ах, да разваляш рахата на пръча!
Ти - що не каза на тази мадона...
че туй стихоплетство не е беладона...
Дори билка в гората - брана без чувство...
Не ще сътвори за глупака изкуство!
© Пенчо Пенчев Todos los derechos reservados
Пенчо!
В това забързано ежедневие...
Интересно ми е, как някой ден, като те оставят за малко на спкойствие и насаме с мислите ти, каква поема ще напишеш?
Обещавам да я прочета цялата (ако мислите ми ме оставят на спокойствие и насаме с поемата ти).
Ще чакам.