ОБИЧАХ И МРАЗЕХ,
ЖИВЯХ - НЕЖИВЯХ,
ГОВОРЕХ И СЛУШАХ,
И ДИШАХ, И СПЯХ.
ЖЕЛАЕХ, НО НЯМАХ,
КРАДЯХ, НО ЛЮБОВ.
ОБИЧАЛ СИ, ЗНАЕШ -
ЧОВЕК Е ГОТОВ...
И ИСКАХ, И ВЗЕМАХ,
И ИМАХ, И ДАВАХ,
ОТ ЧУВСТВА СВЕЩЕНИ
ЧАСТИЦИ РАЗДАВАХ.
И МИСЛЕХ, ЧЕ ИМАХ
И ЧУВСТВАХ, И ПЛАЧЕХ,
ОБИЧАХ, МЕЧТАХ,
А НАКРАЯ СЕ ВЛАЧЕХ.
И ВЕЧЕ НЕ МОЛЯ,
ВЕЧЕ СИ ЗНАМ,
ОБИЧ ТЪЙ ЛЕСНО - НЯМА ДА ДАМ,
ЖИВЕЯ И ГЛЕДАМ НАПРЕД,
ЖИВЕЯ И ТЪРСЯ ЖИВОТА НАВРЕД.
© Соня Чакърова Todos los derechos reservados