МИНИАТЮРИ
* * *
Имам си всичко.
Всичко - за черния свят.
В белия съм огнище.
* * *
В сетрe протрито -
прегръщам небесата.
Полет. С орлите.
* * *
Стопирам залеза.
Надежди - ефимерни -
взривяват изгрева.
* * *
Мъгляво светя -
в гънките на залеза.
Под камък - цвете.
* * *
В очакване на Годо -
блажени - вярващите.
Визия.
* * *
Търся смисъла.
Между вчера - и утре.
Лист - недописан.
* * *
Ябълка. Зряла.
Лист от смокиня. И... грях.
Привкус - раздяла.
* * *
По сняг копнея
в Душата ми
щурчето да оцелее.
© Донка Василева Todos los derechos reservados