* * *
Стопирам залеза.
Надежди - ефимерни -
взривяват изгрева.
* * *
Търся смисъла.
Между вчера - и утре -
лист - недописан.
* * *
О-о-о! Странен свирец.
Вчерашно, днешно... Мъгла!
С лавров венец.
* * *
На дъх - пред залез -
времето - в задъхан ход.
Защо не лази...
* * *
Мравешки мисли -
сгушени в поза - летеж.
Псевдоартисти.
* * *
Тишината е скучен театър.
Монолог -
на самотния вятър.
© Донка Василева Todos los derechos reservados