31.10.2019
Минорно...
Да си щур на двадесет и пет-e най- нормално !
А на осемдесет и пет почти -е необичайно !
Ако се види някъде такава-изглежда нереално!...
и повече от смешно е,за другите-забавно!
Ако си ти това-то искаш всичко! Да се вреш
при младите,че повече е от интересно...
И да се мъчиш да танцуваш,нищо,че е стрес!
И рок музика да пееш,макар да не е лесно!
Отколкото да си весден между себеподобни,
които все за нещо мрънкат!Били са неудобни
ту управниците,че са изключително виновни,
че смешните им пенсии са толкова символни...
Ту времето,от което почти всичко ги боли,
ту обувките ги стягат,а струват бол пари...
А ти щом носиш старите и без да щеш търпиш-
уж ти си,но не някогашната,когато беше ТИ!
А да признаеш,че и танци би играла,обаче
краката ти издават Егенето,та ти се плаче
и,за да се изравнят със ударите на сърцето-
за жалост ползваш други начини,заради което....
Я,по-добре стой там,де всички сте подобни,
носИ обувките от миналото,че няма по-удобни!
А буташ ли се с младите-дано не от съжаление
да те търпят,заради ума ти,и имаш вдъхновение!?..
Не мислете,моля,че съм нещастна!Не, не бива,
защото аз самата смятам,че все още ми отива
и стих любовен подходящо някому да коментирам
и за радост тук-там мъжки поглед да съзирам....
Не търся много-до само два-три комплимента
достатъчни са,за да си създавам сантимента!
И..тъй безкрайно и винаги ще съм ви благодарна
ако остана с вас чак до смъртта коварна!...
Не би трябвало стихът ми да е "Минорно",
но само исках да разкажа съвсем отговорно,
че няма да съм "ТЯ" оная,ако така заспала
съм като пуйка някоя за Коледа заклана!!!
© Ирина Филипова Todos los derechos reservados