МИРАЖ
Веднъж, ей тъй, както си седях,
мираж видях и не се спрях.
По него тръгнах да го следвам.
По пътя си видях и добро, и зло.
Бях неразбраната и не разбрах.
Но разбрах, че в живота
човек е сам и не е сам,
разбран и неразбран.
А съдбата е една:
къде ще ме отведе –
интересно е сега.
И пак е нощ, и пак е ден,
и все така. И все така
Земята се върти спокойно
и води времето ни за ръка,
а в миг обърнеме ли се назад,
ще видим: струва си да го живеем
живота в блажената му красота
и с неговата сътворена диря от настоящето
за нас и за поколения след нас.
© Славея Гарова Todos los derechos reservados