Мишчица
Една мишчица
яла от мойте сиренца.
После в бюфета се скрила
и се заблудила.
Скърца и шуми,
мъчи се да се освободи.
В пакет брашно е влязла.
От сива мишчица -
бяла тя излязла.
Хукнала горката -
беш през кревата.
Бели лапички напечата
по покривката на баба Злата.
За миг всички котки
се събраха на баба в одаята!
© Мина Конарова Todos los derechos reservados