Ей, мишле, къде така
със сиренце в ръка.
Котаракът дебне там:
"Ей сега ще те изям".
Бързо в дупката се скрий
и опашчица подвий,
сиренцето си загризкай
и от страх не пискай.
Че котакът гладен е сега,
може да те хване, за беда.
Сладко сладко да те схруска
рано-рано за закуска.
© Даниела Илчева Todos los derechos reservados