Мисия
Родена с тайна мисия от Бога –
да те намеря и да те обичам.
И с тяло надарена, за да мога
за теб от него тайно да надничам.
И търсих те във градове и лесове;
и рових се в очи на непознати;
и срещах само озверели песове
и все души свирепи и зъбати.
Дочух, че всеки с мисия роден е –
дали това е истина, не зная.
Но знам едно със сигурност за мене,
аз твоя да съм мисия мечтая.
© Владислава Генова Todos los derechos reservados