На Lina Vira Assa Ami
Да кажа ли какво си мисля
или до три да преброя?
Извеждаш ме от тази мисия,
не мисля даже и да споря.
Дори и аз посегнах,
вдигнах пръста,
а после смуших се
на дъното на пъкъла
и те оставих
... да си носиш кръста.
Ще поучавам, а,
и заради какво –
гредата аз не виждам
в моето око?
Изригна бездна
между нас,
а ти безпомощна потъна
в знойната и паст.
И пламъците,
лумнали в несвяст
и мен изпратиха
да се окъпя в бяс.
Но всъщност
лесно давам прошка
(знам, ще ми простиш и ти)
и не търся
друг сълзите
ми да бърше,
защото с моите
и твоите са капали
в отдавна позабравени
пясъчни следи.
© Мери Попинз Todos los derechos reservados