Всяка мисъл трябва да притежава
светлинна в ума на човека.
(Из: "Светлина на мисълта" – П. Дънов)
1. Тъмните мисли
Божи посланици – птици небесни,
с фина енергия вечно пулсират;
мислите спътници – птици словесни
извор бездънен – човека намират.
Миг от живота ли... думи случайни,
спомени скитащи в чувства облечени,
в себе си крият загадъчни тайни,
в сънища нощни – мъгляви отвлечени!
* * *
Мисли потиснати – свят не видели,
в дните, когато пристигат с тъгата,
чувства пробуждат – любов не посели,
в черния плащ ги забулва тъмата.
(откъс)
Свързани произведения= "Учители"
© Иванъ Митовъ Todos los derechos reservados