Obra no adecuada para menores de 18 años
Стуенчу, млад Стуенчу ма залиби.
Лузити, вика, 'нес шъ са зърежът,
ти земай, викъ, ножици гулеми,
а язе пък... мизе с винò чирвену.
И тъй - на лозиту съ двамцъ указàхми,
ма яз нъли съм пуста чивръстия,
ръка пурязъф с ножицъ гълемъ,
той станъ Дофтур... Завълия!
И викъ ми: събличъй ми съ, Гицке,
чи язе тукъ ша та пуликувъм...
Ни чаках йощ виднъж дъ ми прудумъ,
фустанъ маанах, щот знам - шъ атъкува.
И викъ йощи нашийът сирсемин:
н'ъл знайш, ликувъм с вищинА.
Ила ду мени, тукъ - пуд лузътъ,
с инджекция ша тъ упрайъм, ей я на.
Праù са на уплаш'на и съ дърпъй,
пък язе ши съм дофтур Ох, Боли,
тъ посли на силò кажувъй,
ма сал идинствину... на булкити.
Къкво ликувани след туй му дръпна?
Ма нема да ви кажъ, ей зъ тва,
щот посли някуя, кът мени болнъ,
Стуенчу ша ми грабни... без шига!
© Петя Кръстева Todos los derechos reservados