17 feb 2012, 22:20

Младите птици 

  Poesía » Filosófica
950 0 6

          Младите птици


Сега, когато птиците политат,

събрали висота в зениците,

къде отиват те сега не питат

и нямат страхове от жрици.

 

Те тръгват със криле незрели,

но малко е небето за превземане...

Със себе си те нищо не са взели -

за пътищата с остри хребети.

 

Сърцата им са светли, чисти,

без броня, без бодли и без посока,

те вече са поели свои писти

и бързат да ни махнат от високо.

 

Илия Вълчев

© Илия Вълчев Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??