МОЕТО ТВЪРДО „ДА”
Тъй, тъй… Дошъл си тука да ме искаш…
Стани, не бива да си на колене.
Не знам дали животът те притиска
и как така избра да искаш мене?!
Харесвам смелите мъже, така е,
но имам свое виждане за брака.
Добре е първо всичко да се знае,
решението може да почака!
Не мисля, виж, да те осиновявам,-
не искам син, на мене мъж ми трябва!
Прищевките ти аз ще изпълнявам,
но ти ще гледаш как да ме зарадваш.
Ти имаш своето дете, аз – също,
това не бива да ни бъде спънка.
Напиеш ли се, хич недей се връща,
ще изтрезняваш някъде навънка!
Синчето ми от малко се нагледа
как оня всяка вечер се напива,
с ритник се втурва в къщи от съседа,
и стаята, и майка му разбива…
Не ме е грижа при кого ще идеш,
не ме е грижа колко ще ти струва!
Надявам се след време сам да видиш,
че с алкохол любов не се купува!
И друго – от сега да сме наясно!
Да ни се месят други ще е жалко!
В дома ни наште майки нямат място!
Добре дошли са, но съвсем за малко!
И ще работиш – то се подразбира.
Аз ще работя също, но съм дама.
С една заплата дом не се събира,
това е грижа винаги за двама.
Съгласен си със всичко?! Браво, супер!
Тогава не бъди така отчаян!
Отивам нова рокля да си купя.
Какво ме гледаш? ДНЕС ЩЕ СЕ ВЕНЧАЕМ!!!
© Теменужка Маринова Todos los derechos reservados