Мога да пея Коледни песнички
(Баба ми ме научи)
Леки, меки и ефирни
падат днес снежинки.
Кацат нежно по нослето,
по очичките ми двенки.
Баба с кърпичка ги трие,
притеснена е горката -
хрема да не ме открие
в Коледната вечер свята.
Слага ми и ръкавички,
шалче на устата.
Бабо, Коледа е, погледни се
цяла си в снежинки.
Научи ме да изпея
песничка за чудесата,
две снежинки как политат
и се стапят във косата ти.
Леки, меки и ефирни
падат чудесата,
че нощта е много свята.
Бог се ражда и е тихо.
Светят небесата.
© Весела ЙОСИФОВА Todos los derechos reservados