19 feb 2012, 15:53

Моите думи за Левски 

  Poesía
647 0 0

Моите думи за Левски

 

Легенди днес разказваме за тебе.

Написали сме много стихове.

Направихме те наше бойна знаме,

Глядущето ни с тебе се кове!

 

Нощта на робството била най-черна,

без никаква искрица светлина...

Без път, без брод и без посока вярна...

С ботуши стъпкана от векове.

 

Ти като гръм премина през Балкана!

И расото  смени със ножа ти !

И българите за борба обхвана...

И възкреси вековните мечти!

 

Безсмъртeн  ти остана със Смъртта си!

Остави ни великата следа...

Изми позора, лепнат на Рода си!

Събуди жаждата за Свобода.

 

О, ти, апостоле на Свободата,

на Революцията мъченик,

ти стигна върховете на  Земята

в борбата като истински войник!

 

 

 

© Христо Славов Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??