МОИТЕ ГОДИНИ
Нанизват се година след година.
Редуват се сезон подир сезон.
На броеница пъстра се превръщат
и тъй върви природният закон.
Години бели и години цветни,
години тихи и години бурни,
години сладки, кисели, горчиви,
ту дълги, ту съвсем миниатюрни.
Години трудни, весели, щастливи,
години скромни или много смели
и в цялата си пъстрота събрани -
години дали, но и много взели!
Събрах ви днес в дланта си да ви видя,
да ви покажа на приятели любими
и да усетя щастие в гърдите,
че съм живяла пъстро,
и следа след мене има!
© Теменужка Маринова Todos los derechos reservados