Като орли над грешната земя
мислите кръжат и ме разглеждат.
Кълват ме с клюн, когато съгреша.
Успея ли - в очите ме поглеждат.
Изострят нокти, щом съм по ръба.
Почивам ли, ги дразня до крещене...
Робувам до живот на мисълта,
а свободата ми е вдъхновение.
Разперили крилете си весла,
жонглират с непонятни ежедневия.
Разкъсват всеки опит за мъгла
и сянка са за глупави поверия.
Когато стигна техните гнезда
и пилета, вместо яйца, намеря,
прегръщам ги със орлови крила,
целувам ги, преди да се прицеля...
И пак нагоре погледа си впервам
да търся върхове непостижими.
С орлите искам да се съизмервам,
за да летя сред облаците сини.
© Валентин Йорданов Todos los derechos reservados
или метафорите ти са безсмислени
и е така заради римата, която е елементарна до побъркване
глагол с глагол
прилагателно с прилагетелно
и тн. и тн.
като децата пишеш