14 ago 2009, 10:45

Моите приказни цветя 

  Poesía » Otra
738 0 1

Във ваза, пълна със вода,

цъфтят приказни цветя

и излизаше от всеки цвят

нежен, сладък аромат.


Вечер късно се прибирах

и до леглото бавно спирах,

надвесила над тях глава,

радвах се на моите цветя.


Във ваза, пълна със вода,

увяхват приказни цветя.

Умират, а какво сега да сторя,

как за тях да се преборя?


С длани нежно ги обвих

и в градината ги засадих,

а от влажната земя

пробудиха се те едва-едва.


В градината, покрита със слана,

измръзват приказни цветя.

Листата им ще посивеят,

цветовете им ще потъмнеят.


За тях всичко ще направя

и никога не ще ги аз забравя.

Обсипвам ги със мойта топлина,

а те пробуждат се едва-едва.


В саксия нося ги със мен,

неразделни ще сме нощ и ден.

По-прекрасни са от всякога сега

мойте нежни, приказни цветя.


Прегърнала ги, сега заспивам,

остават те, а аз умирам,

но щастлива, че кафявата земя

ще радват приказни цветя.

© Теди Дамянова Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??