Моите шепоти,
като морски вълни
във началото на сезона,
кротко стигнали бряг,
се разливат на пяна;
и зелени планктони
украсяват брега
на надеждата;
акостирали кораби
заглушават със свирката
моите шепоти
и издигат нагоре
знамената над шлепове,
и плющят върху тях,
предизвиквайки морски вълнения,
и крещят с ято чайки,
и вият
с вувузелите на сирени,
и гръмовно,
като буря, се мята морето
от моите шепоти закипяло,
и разбива на бяла сметана
свойто черно начало.
© Павлина Гатева Todos los derechos reservados