20 mar 2008, 8:09  

Може да се случи... 

  Poesía » De amor
759 1 16

Аз няма да напиша тъжен стих –

(света да занимавам с мойта мъка).

Отиде си. Е, няма как, простих –

(и други са празнували разлъка).

 

Отиде си, не с крачката на мъж –

измъкна се инкогнито, на босо.

След тебе заваля – тъй, изведнъж.

(По кал ще трябва кръста си да нoсиш.)

 

Но може (както някой го е казал) –

от злото да се пръкне пък добро.

Нали и Господ от любов наказва,

а аз съм сътворена от ребро,

 

раздялата покорно ще приема:

На добър час! И махам ти с ръка.

 

А може да се случи подир време

с теб риба да ловим. В една река...

 

 

 

 

© Елица Ангелова Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??