16 may 2009, 20:51

Мойсей 

  Poesía
370 0 0


Четиридесет веч години
предвожда племето Мойсей
и низ Синайските пустини
с надежда морен поглед рей.


Понесъл каменни скрижали
на рамо в мраморен кивот -
с последни сили, без да жали,
остава верен на Саваот.

Израелтяните жадуват,
проклинат себе си дори.
На чужди идоли робуват -
пустинна жажда ги мори.

Протегна жезъла пророкът
към мъртво сивите скали
и в миг към бездната дълбока
потекли бисерни води...

Мойсей четирсет веч години
върви с жадуваща душа
и търси вредом низ пустини
една бленувана страна...

15.06.2009 г.

© Христо Оджаков Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??