8 mar 2017, 22:42

Мойта песен... 

  Poesía » De amor
328 2 6

Мойта песен...

(поема за вълшебната любов)

 

Тихо...

Ще ми пее пак нощта

И кротко сред звездите

Ще разказва

Как някога до буйната река

В тъмите най-прохладни се показва

Девойката с неземна красота

Живеела във къща от стъкло

От буен вятър в зима построена

На малкото си каменно легло

Насън била докрай осъществена

Излизала тя само през нощта

С нозете боси хапела тревите

От тялото ѝ бяла светлина

Събуждала за разговор скалите

А вятърът превръщал се в орел

И кацал на ръката И красива

На нейната душа той бил във плен

А тя била със него най-щастлива

Бездумно си говорели с очи

Дочували туптежите сърдечни

Но всеки изгрев с първите лъчи

Разделяли се сенките им вечни

Ала веднъж орелът не дошъл

Останала девойката самичка

Тя хвърлила в дълбоката вода

Надежда скрита в сребърна паричка

Занизали се дните като стон

Но птицата изчезнала далече

След нея само водоструен хор

От водопада в близкото потече

Девойката останала сама

И векове стояла до реката

Разресвала си дългата коса

И борела със сълзи тишината

Написала на птицата писма

Посланията вплела в дъждовете

Проклинала злочестата съдба

Завързала на възел световете

Във стъклената къща на брега

Тя все така прегръщала мечтите

И вярвала че стават чудеса

Сънувала орела сред мъглите

Веднъж излязла в ранната зора

Събудена от глас на чучулига

И още неотворила врата

Видяла силуета да пристига

Потърсила с очите си орел

Усещайки душата му калена

Ала пред нея в страстен натурел

Застанал мъж

Била пленена

 

Прошепнал ѝ единствено слова:

„Вървях аз дълго! Чакаш ли, Любима?”

Обгърнала го с кротка светлина

Дошъл мигът да бъде пак Щастлива...

 

08.03.2014г.

Eлица

© Елица Георгиева Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
  • Дима, благодаря сърдечно за милите думи!
    Мотивирате ме да продължавам да пиша и публикувам!
    Бъдете здрава и щастлива!
  • С голямоудоволствие чета Вашите стихове! Зареждат ме с радост и висока естетическа наслада!Без да Ви познавам лично Ви чувствам като сродна душа!Продължавайте в същия дух!!!
  • Стойчо, Веси, Васи, благодаря ви сърдечно за отзивите! Писала съм го преди 3 години, но тия дни мислите ми се върнаха към него. И реших да го споделя! Поздрави от мен и хубави пролетни дни през март ви пожелавам!
  • Браво!
  • Страхотно стихче! Браво!
  • Чудесна поезия!😍
Propuestas
: ??:??