15 feb 2017, 8:49

Мокра пустиня 

  Poesía
356 0 8

Мокра пустиня се ражда
от сухи, прозрачни реки.
Огън студен я подклажда,
в пясъка цвете цъфти.

И нежно гальовните пръсти
докосват заспала луна.
Зад облаци черни и гъсти
прозира лика на жена.

И вятърът с устни на мъж
целува я с песен лирична.
Над двамата сипе се дъжд
от облаци обич магична.

В пустинята мокра се раждат
стръкчета светла любов.
В студа силен огън подклажда
искрици дошъл благослов.

21.01.2017г.
Бадемов Цвят

© Mimi Ivanova Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??