17 jun 2021, 22:48

Молба 

  Poesía » Otra
358 1 4

Научѝ ме, момче, да мечтая!

Да достигам смирена луната.

И отмина ли я сред безкрая,

да докосна за ден светлината

на звездите, които смълчани

под око ме поглеждат отгоре.

Научи ме, момче, да съм рана

и да мога със сойки да споря.

Не ми стига солта на Земята,

и пространството в мен не ми стига!

Научи ме, момче, да размятам

с мах крилете на жълта авлига.

 

И когато на прах се превърна,

ще се ръся от звездното плáто.

Научѝме, момче, как да сбъдна

мойте блянове чудновати.

© Елия Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??