МОЛБА ЗА ПРОШКА
.
Нетърпима болка
ме раздира жестоко -
не си до мене любима,
аз страдам дълбоко.
.
Нараних ти сърцето,
ти си тръгна от тук.
Не видях в тебе детето.
Бях пълен боклук.
.
Какво ли да сторя,
да те върна обратно?
Нова страница ще отворя,
пропъдих те безвъзвратно.
.
Малко поиска,
но глух бях да чуя.
Не ми и устиска
в любовта да нахлуя.
.
Виждах в теб само жената,
разказвах навред за красотата,
но не надникнах в душата,
не споделих мечтата.
.
Искаше ласка да ми дариш.
Сърцето си даде…..
Дали ще простиш?
.
Сега съм самотен
като остров безлюден.
Светът ми е празен,
а животът ми труден.
.
Само думи редя,
а нямам и друго.
Душата ми осиротя
без теб, моя духовна съпруго!
© Яна Николова Todos los derechos reservados