8 dic 2009, 17:46

Молитва 

  Poesía
521 0 2

Молитва

 

Да се помоля искам аз смирено

и сълзи ми да опадат в шепи,

да подпухне ми лице преуморено

 от мъка и от болести свирепи!

Клеча и допирам сухи устни о земята,

кланям се на старата икона,

 а свещ върху ми сенки мята - 

от гърди ми паднаха два тона!

Восък по нежни ми китки се стече,

изгори ми кожата мека,

няма грях у мене вече,

 толкова съм радостна и лека!


И кога отпускам се, душата ми ще литва,

тъй чиста и праведна, душа като молитва!

© Нощна Сянка Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??