Богородице, о, майко свята,
ти от небето наведи очи,
да видиш колко мъка по земята
притиска ни и в гърлото горчи!
Погледнеш ли на хората в душите,
ще видиш много болка и тъга,
а на бездомните деца в очите
ще видиш сълзи, глад и нищета!
Ще видиш ти и старци беловласи,
що в бедност доживяват свойте дни
и молят се на БОГ да им изпрати
бял ангел, от света да ги спаси.
Вдигни тогава взори натежали,
от земни мъки, мокри от сълзи
и погледни към Господа, комуто
на грешната земя ти син роди!
ТОЙ нека във очите ти да види
що скръб и болка има по света,
където своя роден син изпрати,
да изкупи на хората греха!
Ти там моли ГО, майко, на колене,
над грешната земя да се смили,
проклятието той от нас да снеме,
със Божия милост да ни надари!
Богородице, о, майко свята,
ни тебе молим със сълзи на очи,
от БОГА да измолиш за земята
дни по-добри, живот, що не горчи!
© Ракина Радева Todos los derechos reservados