За тебе пиша, победителю на змея,
пазител - страж на българския род,
носител на на победи, на идеи,
закрилник и баща на цял народ.
Под твоето крило сме победили
и враговете си, и зли тирани.
Ти извор си на войнските ни сили
и изцелител на жестоките ни рани.
Ти, който грееш от иконите
в покоите на църквите ни святи,
от всичките ни приеми поклоните
и нека всички хора бъдем, братя!
Да няма нужда пак във бой със дракон
към тебе да се молим за победа.
Към тебе и към вечния ни дякон,
защото той със тебе бди и гледа.
И нека бъдем по-добри в сърцата!
Аз моля всички - Да застанем прави -
За Честта, за Любовта, за Свободата,
за всичкото това от мен - Наздраве!
03.05.2014.
Георги Каменов
Честит Гергьовден на всички!
© Георги Каменов Todos los derechos reservados