В очите му звездици ясни светят,
сълзите мият камъка студен,
ръката детска четири лалета
полага под лика свещен.
Главата му склонена на гърдите,
молитва шепне детската уста:
„Прости ни, Господи, на Дякона бедите,
аз вече зная що е Свобода!
И тук, пред тебе, в тоя ден съдбовен,
аз клетва давам ти пред тоя гроб,
да помня Него, за да е свободен
народът ми… и нивга вече роб!
И делото свещено да опазя,
и думите в дела да претворя,
та някога във земния си залез
без срам да си отида от света.
А ти, там горе, Боже,
води ме, както Дякона преди...
Сърцето си във таз молитва вложих,
за да ни има и след нас… Амин!“
151 години безсмъртие!!! Ние помним!!!
© Биляна Битолска Todos los derechos reservados
Петър, страхът изчзва, когато духът се издигне над материалното...
Ина, за да помнят децата ни отговорността е изцяло наша!