Всяко нежно момиче
копнее да бъде обичано.
Всеки истински мъж
желае да бъде желан.
Всяка душа
е малко поточе.
Любовта е безкрайна
като океан.
Всяко мъничко цвете
крие в себе си багри,
през листата си диша
стогодишно дърво.
И болят колене
от коленичене,
и сълзят ми очите
без да зная защо.
Тъй се моля в смирение –
притихнал и сам.
Че без Обич съм нищо,
а с Любов – Великан.
© Ангел Милев Todos los derechos reservados