4 may 2014, 20:41

Моля те 

  Poesía
355 0 0

Господи, колко слънца са ми нужни,

за да усетя за миг топлина?

Чувствам се съвсем ненужен

от управляващите тази страна.

 

Искам да имам храм, не плювалник,

в който да вярвам аз.

Не искам да ме командва бездарник,

съвсем различен от нас.

 

Народът може много да носи,

но с носене ли се живее?

Робин Худ съм и стрелям въпроси,

а сълзите ми пеят.

 

Пренареждам деня като злато,

сякаш ще препечеля.

Толкова мъка за едно лято...

Съдбата в сърцето стреля.

 

Търпеливо днес чакам, Боже,

твоята справедливост.

Моля Те, ако може,

без партии и без дивости.

 

© Валентин Йорданов Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??