Дайте ни право да бъдем достойни маймуни.
Пак ще смърдим и ще си ровим в носа,
но ще сме вече за вашите погледи други.
Интегрирайте, моля ви, глупостта.
Ние не искаме вашите тлъсти пържоли.
Бананите са нашата вкусна храна.
Идваме гладни, боси и голи.
Дайте ни само вашата свобода.
Дайте ни право, с вас в едно да се слеем.
Стадното право ни е приоритет.
Вие създавайте, да може да си живеем.
Ако мълчите, всичко ще е наред.
Законът на джунглата е верую и природа.
Вие си измисляйте правила.
Трупайте пачки, създавайте висша мода...
Ние можем да правим само война.
Мирът ви отдавна развява бялото знаме.
Вашата алчност, уви, няма край.
Дайте ни право при вас да поостанем.
Керванът върви, но куче след него не лае.
© Валентин Йорданов Todos los derechos reservados