Рано сутрин слънцето
в морето се оглежда
и то заблестява честито
в нова искряща одежда.
Чайки се втурват
към този светлик.
Гмуркат се, плуват
и излитат със вик.
Млади хора по пясъка
тичат.
Смеят се, пеят,
събират, разделят,
но вечно в обич се вричат.
Безкрайно красиво
е сутрин морето,
светла радост от него
извира.
И аз тихо благоговея,
щом върху водата му
погледът ми спира.
© Лиляна Стаматова Todos los derechos reservados