Съществува от години магия една,
морето обаче я крие от всички.
Русалки красиви опитвали чрез молба,
но морето не давало да става и дума за това.
Момиче красиво живеело на брега
и замък от миди си построило.
С рибки игриви празнувало през деня,
а нощем любувало се на морето синьо.
Може би приказно звучи това.
(А аз тъй наивно вярвам и го пиша)
Момичето, предполагам, още стои на брега
и чака някого да дойде в замъка от миди,
да заживеят не в приказка, а в реалността.
И предполагам, или поне съм чувала така –
падащите звезди, казват, сбъдвали мечтите.
И морето сподели, че момичетата със сини очи
най мечтаели да ги обичат.
© Мария Костадинова Todos los derechos reservados