Слънцето опъна тънки струни
и грифа си пролетно настрои,
с морето къдрокосо се целуна,
преди да изиграе светлата си роля.
Вятърът за миг прочисти саксофона
със перце от гларус изненадан,
сирени корабни запяха монотонно,
а плажът пясъчния си костюм приглади.
Вълната плюшени акорди плисна по брега,
фарът зачервен подхвана своя ритъм,
някъде дълбоко сребърен пасаж замря...
Тихо! Пролетният морски джаз политна.
© Даниела Todos los derechos reservados