Добро утро, моя обич, спяща, несъбудена!
Още малка! Чиста! Крехка и забулена!
Отвори очи и погледни ме във очите!
Не гледай снагата, а се взри в очите!
Не гледай годините, нито косите!
Догосни ръцете и пак гледай очите!
Там е, Моя обич, всичката истина!
През тях прозира обич пречистена!
Обичай честността на очите
и верността силна на ръцете!
© Маргарита Ангелова Todos los derechos reservados