Моят дом една звезда е -
светла и далечна.
Там е вечна пролет и ухае
на любов и на надежда.
Там пътищата ни се срещат -
уж съвсем случайно
и изгубва се по смисъл
миналото ни банално.
Там прелиствам дните със охота
и не се преструвам, че за мен светът е безразличен.
Там и само там не се страхувам
да съм себе си и да обичам.
© Светла Нейкова Todos los derechos reservados
"the greatest thing you'll ever learn
is just to love and to be loved in return"