9 nov 2017, 17:12

Моят късмет 

  Poesía » Otra
467 2 0

     Пак краката си влачи моят Късмет.

     Мърляв, рошав с неизмити очи.

     Мързеливец излезе, вечно проклет.

     Тъй живота проспа и важните дни.

 

     Виж ги, казвам му, другите хора,

     те родени са всички с късмет.

     Бодър, буден и все без умора,

     пази, води свойте стопани напред.

 

     Живот си живееш с такъв като мен.

     Нямаш делник, все си в празничен ден.

     По глупашки усмихнат, глух за проблем,

     оставяш ме сам да се гърча ранен.

 

     И какво да те правя, що да реша?

     Да те сменям не мога – махам с ръка.

     Зачислен си към мен –съдбовни неща.

     Някаква вършиш, щом съм жив досега.

   

© Хари Спасов Todos los derechos reservados

El Autor ha prohibido la votación.
Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??