Език мой роден, свят, на моите деди,
звучен, вековен, безкрайно скъп и мил!
Историята помни вековните следи,
от Бога светите братя озарил...
Не ще те заменя за ласка и облаги,
макар да хулен си от завистници зли!
Ще пребъдваш с децата ни млади!
Не гасне туй, що Бог със слава озари!
© Елена Калчева Todos los derechos reservados