Черен касис си имам, имам си и червен.
Имам си круши, вишни и сливи,
шибой и иглики, разсадени от мен,
имам и рози - да бъде красиво!
Имам си праскови, дрян и бадеми.
Колекция имам от десертни лози.
Люляци имам, до оградата подредени,
а ябълката отново с цвят ме дари.
В цвета им, в цвета им обичта ми се случва!
За грижата връщат Красота - Благослов!
Люлка съм сторил за бъдещо внуче...
В мир да си ида съм отдавна готов...
С всеки рожден ден се прощавам...
Направил съм щерка... Имам и син...
След мен, нека за вас да остане
момина сълза в див пелин!
Говорят ми с тържествени тостове:
- Животът ти е нива и лоза!
Не отговарям... и отпивам просто.
Горчи ми виното, като тежка сълза...
Гледат ме с упрек приятели стари...
А някъде, по поляните, във високи треви,
където лисица намига, а вълкът е другарят ми,
на моите стихове думите скрих...
И нека стиховете ми да са изстрадани...
Да викат другите, по Пътя ми, към Нея...
Не рядко с живота те са скарани,
но само с тях аз дишам и живея!
15.04.2009
Русе
Кр.Дяков
© Красимир Дяков Todos los derechos reservados