4 nov 2017, 10:24

Моят свят 

  Poesía » Filosófica
558 0 0

Раят е тук, тук на Земята!

Раят  е това, което обича душата!

Раят е вътре в мене самата,

живея и за тялото, и за душата!

 

Не живея по книги и правила,

следвам само собствената си душа!

Не чакам живота след смъртта,

аз си го живея тук и сега!

 

А душата си иска своето и аз ще 

и го давам!

На лишения няма да я подлагам!

Уважение за уважение, любов за любов,

истинския съдия трябва да е справедлив 

и суров!!!

 

Ако ме удариш по едната буза, другата

няма да ти я дам, нараниш ли ме ще 

те унищожа без съвест и без срам!

В моят свят важат моите правила,

не ще ме видиш пред неправдата да

ходя с наведена глава!

 

И ако някога застана пред Върховния

Божи съд, и там ми кажат, че грешно съм 

живяла...

Ще им кажа с ръка на сърце, че времето

щастливо съм си го изживяла!

Ще си призная, че не съм изучавала библии

и канони, че съм нарушила Божите закони!

 

 

И нима е грях да слушаш собствената си 

душа, да я радваш,да и даваш всичко от

което има нужда тя?! 

Нима е грешно да правиш това, което

те прави щастлив?!

Нима е грешно да усещаш, че си жив?!

 

И да не забравяме, че и Ева някога е

съгрешила, когато тя Адам е прелъстила!

Още от тогава ни е заложено да грешим,

как срещу човешката си природа да вървим?!

 

 

 

© Виктория Тодорова Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??