Копнея, жадувам света, в който няма
ни скръб, нито смърт, нито грях!
Деца да се раждат не с мъка тогава,
а с радостен вик и със смях!
Копнея, жадувам да видя Човека
пречистен от зло и лъжа:
сърцето му – извор на обич велика,
прекрасен, величествен, свят!
Копнея, жадувам света да е с Бога
в хармония пълна безкрай!
Светът ми такъв да направя не мога…
Но аз ще се боря докрай!
10.06.2001
© Александър Ценов Todos los derechos reservados